Podrška štrajku u “Ibarskim novostima”

Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost podržao je juče nameru Samostalnog sindikata da 9. februara organizuje štr

03. Feb 2005

Reading Time: < 1 minute

Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost podržao je juče nameru Samostalnog sindikata da 9. februara organizuje štrajk u informativnoj kući Ibarske novosti u Kraljevu zbog neisplaćenih zarada. Nezavisnost je saopštila da podržava i zahtev Samostalnog sindikata da se organizuje štrajk i traži da se smeni direktor i glavni i odgovorni urednik Veroljub Radaković, kojeg okrivljuje da je zbog loše poslovne politike i organizacije doveo kuću u “izuzetno tešku materijalnu situaciju, najtežu u svom dugogodišnjem poslovanju”.
“Teška materijalna situacija se ogleda u neisplaćene četiri mesečne plate, velikim dugovanjima poveriocima i kreditorima, nepotrebnom i neadekvatnom prijemu velikog broja novih radnika na neodređeno i određeno vreme”, saopštio je Sindikat.
“Nezavisnosti” zamera Radakoviću iznajmljivanje u zakup tri nove poslovne prostorije dok su u isto vreme postojeće prostorije bile prazne, kupovinu novog službenog automobila, “sumnjive poslovne aranžmane sa privatnim firmama i pojedincima, poslove bez tendera, lošu organizaciju poslovanja i neadekvatnu poslovnu politiku u sva tri medija (novine, Radio i TV)”.
Sindikat podseća da Skupština opštine Kraljevo krajem prošle godine nije usvojila izveštaj o poslovanju Ibarskih novosti za prvih devet meseci ove godine.

Print Friendly, PDF & Email