Pevac: Neću da podnesem ostavku

Glavni i odgovorni urednik novosadske televizije “Apolo” Stanko Pevac izjavio je večeras da neće podne

25. Feb 2005

Reading Time: < 1 minute

Glavni i odgovorni urednik novosadske televizije “Apolo” Stanko Pevac izjavio je večeras da neće podneti ostavku zbog odluke da ta lokalna stanica direktno prenosi jučerašnji skup podrške lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju u beogradskom centru “Sava”. U saopštenju pod naslovom “Ne dam ostavku, još”, objavljenom na internet stranici “Apola”, televizije koja se finansira iz budžeta Novog Sada, Pevac je naveo da je dva i po sata direktnog prenosa skupa platila SRS. Tokom direktnog prenosa skupa u Centru “Sava” na televiziji “Apolo” na ekranu nije bilo naznačeno da je to zakupljen termin.
“Prenos je plaćen prema cenovniku televizije ‘Apolo’. Naš program jeste javni servis Novosađana, ali sa zadovoljstvom nudimo usluge oglašavanja svima koji su zainteresovani. Razume se da više volimo oglašivače iz poslovnog sveta, ali nemamo ništa protiv kada je i neka politička partija spremna da plati”, naveo je Pevac.
Dodao je da bi “Apolo” takođe “rado emitovao” kongrese svih relevantnih stranaka, kako u Srbiji, tako i u Novom Sadu. Prema njegovim rečima, skup u centru “Sava” i prenos na “Apolu” izazvao je “ogromno interesovanje Novosađana, i protivnika SRS-a i njenih pristalica, o čemu upravo svedoče stranačke inicijative za njegovu ostavku”. Pevac je naveo da će, onda kada “napravi najgledaniju televizijsku stanicu u Novom Sadu, sam dati ostavku”.
Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražile su ostavku Stanka Pevca i ocenile da je nedopustivo to što lokalna televizija, koja je finansirana iz budžeta Novog Sada, prenosi stranačke skupove.

Print Friendly, PDF & Email