Objedinjene akcije države i “Novosti”

Predstavnici državne zajednice, kao akcionara, i Udruženje akcionara Novosti 2004. i Udruženje malih akcionara te k

23. Feb 2005

Reading Time: < 1 minute

Predstavnici državne zajednice, kao akcionara, i Udruženje akcionara Novosti 2004. i Udruženje malih akcionara te kuće potpisali su danas Memorandum o formiranju većinskog paketa akcija u kompaniji Novosti. Prema rečima punomoćnika Saveta ministara za zastupanje državnog kapitala u kompaniji “Novosti” Jelice Pilipović Anđelković, Memorandumom je postignut konsenzus o vrednosti akcija “u slučaju pojave eventualnog investitora, kako ne bismo bili zatečeni”.
“Ovo je svakako i poruka menadžmentu kompanije s obzirom na to da on nije još uvek izašao sa prospektom”, rekla je ona posle potpisivanja Memoranduma u Palati SCG i dodala da je dogovorena vrednost jedne akcije kompanije “Novosti” 2.000 evra.
“Državna zajednica i akcionari sa kojima smo zaključili memorandum iskazuju rešenost da se poučeni nekim u javnosti poznatim slučajevima, zaštite od obezvređivanja akcija”, rekla je Pilipović Anđelković.
Prema njenim rečima, državna zajednica ima manjinski deo u kompaniji “Novosti” (30 odsto).
“Memorandum je otvoren za potpisivanje i mi pozivamo ostale akcionare kiompanije da nam pristupe, kako bismo kao većinski akcionari mogli da utičemo na menadžment kompanije, što sada nije slučaj”, rekla je ona. Ona je najavila detaljnija tumačenja Memoranduma na sutrašnjoj konferenciji za novinare direktora Direkcije za informisanje Slobodana Orlića.
Memorandum su u ime Udruženja akcionara Novosti 2004. i Udruženja malih akcionara Novosti potpisali Momir Čabarkapa i Ljiljana Zorkić.

Print Friendly, PDF & Email