Ključna godina za transformaciju RTCG

Generalni direktor Radiotelevizije Crne Gore (RTCG) Radovan Miljanić ocenio je danas da je za transformaciju te medi

02. Feb 2005

Reading Time: < 1 minute

Generalni direktor Radiotelevizije Crne Gore (RTCG) Radovan Miljanić ocenio je danas da je za transformaciju te medijske kuće u javni servis 2005. godina prelomna, a da je “ključ svega” smanjenje broja zaposlenih. “Za mene je to najgora moguća izvedba, ali ću to završit”, rekao je Miljanić na okruglom stolu “Dvogodišnji rezultati i budući koraci u transformaciji javnog servisa”. Miljanić je rekao da je u RTCG u toku “tiha sistematizacija” i da je oko 100 ljudi “otišlo” iz kuće uz odgovarajuće otpremnine, i izrazio očekivanje da će od 1. marta biti još 100 zaposlenih manje, što bi dovelo do godišnje uštede od milion evra. Prema njegovim rečima, RTCG je od države nasledila i treći po veličini “platni spisak” u Crnoj Gori, posle Kombinata alumijiuma i Željezare.
“RTCG je nasledila sva opterećenja i dugove državne televizije, jer država nije uvažila takozvani Kopenhaški dokument, koji kaže da je država dužna da obezbedi nesmetano funkcionisanje javnog servisa, što je nemoguće pod teretom decenijskih dugova”, rekao je Miljanić.
Direktor crnogorske Agencije za radiodifuziju Abaz Džafić rekao je da RTCG “znatno kasni” u usvajanju akata i dokumenata, kao i da je to preduzeće fazi u kojoj se “ništa ne dešava”
U ARD-u su ocenili da je neophodno da RTCG usvoji sve programske dokumente koji su uslov da ta medijska kuća bude u celini transformisana u javni servis svih građana, kao i da je neophodnbo što pre usvojiti sistematizaciju nakon koje će biti izrađen program za smanjenje broja zaposlenih.

Print Friendly, PDF & Email