Još dve tužbe protiv “Vranjskih”

Vlasnik “Novina vranjskih” Vukašin Obradović izjavio je danas da ga je predsednik opštine Vranje Mirol

23. Feb 2005

Reading Time: < 1 minute

Vlasnik “Novina vranjskih” Vukašin Obradović izjavio je danas da ga je predsednik opštine Vranje Miroljub Stojičić tužio zbog fotomontaža sa Stojičićevim likom objavljenjih u tim novinama. Obradović je agenciji Beta rekao da je zbog fotomontaža privatnu tužbu protiv njega podneo i odbornik Socijalističke partije Srbije (SPS) u Skupštini opštine Vranje Stojan Dimčić.
“Tužbe su pritisak na novine, ali se oni varaju ako misle da će nas tako zastrašiti, jer smo prošli i kroz gora vremena kada je na vlasti bio Milošević”, rekao je Obradović.
Pred Opštinskim sudom u Vranju pokrenut je spor protiv novinara “Novina vranjskih” Gorana Antića zbog teksta o episkopu vranjskom Pahomiju, čije je svetovno ime Tomislav Gačić. Obradović i advokat Aleksandar Stojković su podneli privatnu krivičnu tužbu protiv episkopa zbog klevete, jer ih je Gačić optužio da su “eksponenti albanskog lobija”.
Opštinski odbor SPS-a iz Vranja nedavno je tužio vranjski “OK radio” jer je taj medij 19. septembra, kada su bili održani lokalni izbori, objavio da su “socijalisti naknadno štampali 2.500 glasački listića, a SPS je zatražio i odštetu od 12 miliona dinara.

Print Friendly, PDF & Email