Teška situacija u TV Smederevo

Zbog teške finansijske situacije Televizija Smederevo raskinula je ugovor sa muzičkim urednikom i honorarnim sarad

31. Jan 2005

Reading Time: < 1 minute

Zbog teške finansijske situacije Televizija Smederevo raskinula je ugovor sa muzičkim urednikom i honorarnim saradnicima koji su mesečno realizovali četiri jednosatne emisije za decu. Vršilac dužnosti direktora televizije Vesna Vitorović rekla je za Betu da nastoji da reducira sve što ugrožava i onako tešku finansijsku situaciju TV Smederevo. Deo od 69 zaposlenih dobio je akontaciju oktobarske zarade, honorarcima koji su pravili dečje emisije “Cuclolend” i “Tinilend” televizija duguje 72.000 dinara, dok je sadašnji v.d. direktora nasledio 14 miliona duga. Osnivač te medijske kuće Skupština opštine Smederevo 26. marta je zbog prekoračenja mandata i neodgovorajuće stručne spreme smenila v.d. direktora Jovicu Šešlaka i postavila Dragana Kosovca.
Zbog toga je 30 radnika televizije započelo štrajk koji, kako tvrde neki od njih, još nije okončan. Novoimenovani direktor Dragan Kosovac nije uspeo 55 dana da uđe u tu medijsku kuću pa je 11. juna 2004. oko tri casa izjutra demontirao svu tehniku iz lokalne televizije i odneo je na novu lokaciju.
“Štrajkači su i dalje na platnom spisku, ali ne dolaze na posao”, objasnila je Vesna Vitorović. Ona je dodala da je od 51 zaposlenog na tadašnjoj televiziji štrajkovalo 30 radnika dok je 21 radnik, sa njom kao jedinim novinarom, kasnije prešao u “preseljenu” televiziju. Vitorovićeva je krajem decembra 2004. imenovana na mesec dana za v.d. direktora Televizije Smederevo.
Protekle sedmice raspisan je konkurs za direktora televizije Smederevo od kojeg se, izmedu ostalog, traži da ima viziju razvoja te medijske kuce. Skupština opštine daje televiziji mesecnu apanažu od 600.000 dinara.
Televizija Smederevo ima izmedu 14 i 16 sati programa dnevno, a od toga “oko četiri sata” vlastitog, rekla je Vitorovićeva.

Print Friendly, PDF & Email