Honorarni saradnici obustavili rad

Honorarni saradnici vrbaške Televizije “Bačka” nastavili su danas sa emitovanjem programa, posle raz

12. Jan 2005

Reading Time: < 1 minute

Honorarni saradnici vrbaške Televizije “Bačka” nastavili su danas sa emitovanjem programa, posle razgovora sa predstavnicima lokalnih vlasti. Honorarni saradnici TV “Bačka” prekinuli su juče rad, nezadovoljni smanjenjem iznosa honorara za decembar. Zamenik predsednika opštine Vrbas Igor Bečić izjavio je agenciji Beta da će smanjenje honorara za decembar, zbog ograničenog budžeta za 2004. godinu, biti nadoknađeno pri isplati zarada za januar.
Posle razgovora sa honorarnim saradnicima, on je rekao da u TV “Bačka” nije ni bilo štrajka, jer ta stanica nema zaposlene, odnosno od 20 radnika – 19 su honorarni saradnici.
“Podignuta je nepotrebna galama o tehničkim pitanjima zbog loše koordinacije unutar televizije i zbog toga u TV ‘Bačka’ više neće raditi dosadašnji zamenik glavnog urednika i zamenik urednika informativnog programa”.
Bečić je rekao da će do kraja januara biti obavljena sistematizacija u Informativnom centru “Vrbas” u celini, u okviru kojeg posluju TV “Bačka”, radio i list “Glas”. On je najavio da će do kraja januara biti potpisani ugovor o zasnivanju radnih odnosa sa “većim brojem honorarnih saradnika”. Deo njih će zadržati sadašnji status dok ne budu stvoreni uslovi za proširenje programske šeme, dodao je Bečić. Bečić je najavio i da će posle uvođenja sistematizacije biti povećana primanja novinara i drugih lica angažovanih u TV “Bačka”.

Print Friendly, PDF & Email