Da li MUP Srbije brine o novinarima?

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije negiralo je danas navode u listovima “Glas javnosti” i &

05. Jan 2005

Reading Time: < 1 minute

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije negiralo je danas navode u listovima “Glas javnosti” i “Kurir” da policija nije reagovala na pretnje novinarima i fotoreporterima tih listova. Tekstovi objavljeni pod naslovima “Novinarima pred policijom prećeno smrću” i “Zašto policija nije reagovala” u današnjem “Glasu” i “Kuriru”, stvaraju utisak u javnosti o nebrizi i intertnosti policije, što apsolutno ne odgovara istini, naveo je MUP u saopštenju.
Redakcije “Glasa” i “Kurira” saopštile su juče da je nepoznata osoba pretila novinarima i fotoreporterima tih listova ispred kuće na Dedinju, koja je prethodno opljačkana. Policija, čije je vozilo bilo parkirano ispred te kuće, nije reagovala, naveli su “Glas” i “Kurir”.
MUP je naglasio u saopštenju da ispred te kuće nije bilo policije, osim parkiranog policijskog automobila, te da je u samoj kući vršen uviđaj zbog prijavljene teške krađe.
“Slobodu kretanja po kući i van nje kriminalistički policajac, koji je vršio uviđaj, svakako nije mogao da ograniči njenim vlasnicima”, naveo je MUP. MUP je saopštio i da je policijska patrola koja je, na poziv, stigla po događaju, obavestila kriminalističkog policajca o incidentu ispred kuće.
Od vlasnika kuće i njegove supruge uzete su izjave o tom događaju, a novinari, kojima je prećeno, pozvani su u OUP Savski venac da takođe daju izjavu, saopštio je MUP i najavio da će kompletan predmet biti poslat nadležnom tužilaštvu.
Prema navodima “Glasa” i “Kurira”, nepoznati muškarac uperio je pištolj na novinare i fotoreportere tih listova i poručio im da će “biti mrtvi ukoliko se bilo šta objavi o krađi deset hiljada evra, sedam pušaka, jednog revolvera i garderobe iz kuće u ulici Miloja Djaka broj 5”.

Print Friendly, PDF & Email