RTVNS tužila novinare Hrvatske riječi

Radio-televizija Novi Sad (RTVNS) podnela je tužbe protiv novinara “Hrvatske riječi” Zvonimira Periš

28. Dec 2004

Reading Time: < 1 minute

Radio-televizija Novi Sad (RTVNS) podnela je tužbe protiv novinara “Hrvatske riječi” Zvonimira Perišića i Dušice Dulić zbog navodnog govora mržnje, saopštio je danas Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV). Izražavajući protest zbog tog poteza, DSHV je naveo u saopštenju da je RTVNS zatražila od tih novinara “ogroman novac zbog navodne povrede ugleda i načinjene nematerijalne štete”.
Prema navodima DSHV, tuženi novinari “Hrvatske riječi” samo su izrazili “najobičniji protest” nakon što je TV Novi Sad odbila da emituje emisiju “Tragom hrvatskim”. “Koliko svako može svašta da izjavi vidi se i po tome što je direktor Radio-televizije Srbije (Aleksandar Tijanić) nedavno, gostujući na Hrvatskoj radio-televiziji u emisiji ‘Nedjeljom u dva’ izjavio da su ‘Tragom hrvatskim’ skinuti, jer su slavili ‘Oluju’, što je potpuna izmišljotina”, naveo je DSHV.
DSHV je zatražio da se povodom tužbe protiv novinara “Hrvatske riječi” oglase pravosudni organi i da najviši državni funkcioneri uzmu u zaštitu građane.
Istovremeno, DSHV izrazio je zabrinutost što je izostala “veća reakcija javnosti” na nedavni tekst u listu “Nacional”, u kojem su napadnuti direktorka Arhiva istorije Beograda Branka Prpa i još nekoliko javnih ličnosti hrvatske nacionalnosti.

Print Friendly, PDF & Email