Protest urednika TV Apolo

Petoro urednika novosadske Televizije “Apolo” saopštilo je danas da je pismo gradonačelnice Maje Gojk

16. Dec 2004

Reading Time: < 1 minute

Petoro urednika novosadske Televizije “Apolo” saopštilo je danas da je pismo gradonačelnice Maje Gojković, u kojem ona kritikuje novosadski list “Dnevnik”, emitovano u centralnoj informativnoj emisiji “Objektiv” mimo njihove volje. “Urednici ‘Objektiva’ su sinoć samoinicijativno, uz podršku ostalih kolega urednika i smatrajući da imaju pravo na to, odlučili da ne potpišu emisiju, tako da je na kraju emisije emitovana završna špica bez potpisa urednika”, navodi se u saopštenju. Saopštenje su potpisali urednici Tatjana Popov, Daliborka Vlaisavljević, Biljana Lupinski, Branislav Despotović i Dimitrije Vidanović.
Pismo Maje Gojković bilo je upućeno na adresu “Dnevnika” i taj list ga je danas objavio, dok je Televizija “Apolo” to pismo Gojkovićeve pročitala još sinoć. Televizija “Apolo” danas je objavila i odgovor glavnog i odgovornog urednika “Dnevnika” Petra Petrovića na pismo Maje Gojković.
Nakon smene vlasti u gradu, imenovan je novi direktor Televizije “Apolo” Saša Adamović, kojega je kandidovala Srpska radikalna stranka (SRS), čiji je Maja Gojković visoki funkcioner.
Lokalni mediji u Novom Sadu nedavno su naveli da je zamenik glavnog urednika TV “Apolo” Ilija Tucić “preporučio” da se otkaže planirana emisija sa kolumnistom lista “Vreme” Teofilom Pančićem, pošto je ocenio da bi njegovo gostovanje bilo “prst u oko radikalima”. Pančić je u prošlom broju lista “Vreme” napisao kolumnu pod nazivom “Zemlja zove Apolo”, posvećenu upravo ovoj zabrani.

Print Friendly, PDF & Email