OEBS kritikuje smene u lokalnim medijima

Misija OEBS-a u Srbiji i Crnoj Gori pozvala je lokalne vlasti u Srbiji da se uzdrže od politički motivisanih promena u up

09. Dec 2004

Reading Time: < 1 minute

Misija OEBS-a u Srbiji i Crnoj Gori pozvala je lokalne vlasti u Srbiji da se uzdrže od politički motivisanih promena u upravama lokalnih medija, koje bi mogle da ugroze nezavisnost uređivačke politike. “Misija OEBS želi da pozove lokalne vlasti da se uzdrže od bilo kakvih postupaka koji bi mogli da ove medije spreče da ispune svoju ulogu i obaveze prema zajednicama u kojima se nalaze, smanje njihove profesionalne standarde i ugroze mogućnost da se proces privatizacije ovih medija uspešno obavi”, navodi se u saopštenju.
Misija OEBS podseća da su slobodni, nezavisni i profesionalni mediji jedan od presudnih faktora za razvoj demokratije srpskog društva u celini. U saopštenju se dodaje da je usporena primena Zakona o radiodifuziji, koji je Skupština Srbije usvojila u julu 2002. godine, dovela do zastoja u preporučenom procesu privatizacije ovih medija i učinila ih podložnim političkim mešanjima.

Print Friendly, PDF & Email