Ministar kritikuje “Nacional”

Ministar kulture i informisanja Srbije Dragan Kojadinović najoštrije je protestovao zbog teksta u današnjem “

20. Dec 2004

Reading Time: < 1 minute

Ministar kulture i informisanja Srbije Dragan Kojadinović najoštrije je protestovao zbog teksta u današnjem “Nacionalu” u kojem je kritikovan rad direktorke Istorijskog arhiva Beograda Branke Prpe i pozvao glavnog urednika da reaguje povodom tog članka. Očekujem da se oglasite i ne dozvolite bilo kom svom novinaru da u ime slobodnog novinarstva seje klevete i zlu krv, naveo je Kojadinović u otvorenom glavnom uredniku “Nacionala”.
U tekstu “Branka Prpa amnestira NATO ubice?!”, “Nacional” piše da u publikaciji o izložbi “Dvadeseti vek – doba ratova – stoleće zlih” Istorijskog arhiva Beograda, čiji je Prpa direktor, postoji naslov “Rat s NATO 1999. godine”, a autor teksta upitao je “da li to znači da je Srbija napala NATO”.
List piše da je novinar Slavko Ćuruvija, koji je ubijen 11. aprila 1999. godine, “živeo u vanbračnoj zajednici sa Prpom”, a autor teksta upitao je da li je “tragična sudbina Ćuruvije isključivo vlasništvo koje samo Prpa može da eksploatiše…”.
U članku se navodi i da je istoričarka Branka Prpa “jedna od Hrvatica na dobrom položaju”.
U otvorenom pismu glavnom uredniku “Nacionala” ministar Kojadinović upozorio je da je “završnica ove opasne storije zapravo najcrnja optužnica, optužnica da istoričar Branka Prpa radi protiv Srba i Srbije. I to najpre zato što je Hrvatica…”, naveo je Kojadinović, ocenivši takav stav neprihvatljivim.

Print Friendly, PDF & Email