Maja Gojković kritikuje “Dnevnik”

Gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković izrekla je kritike na račun novosadskog dnevnog lista “Dnevnik̶

15. Dec 2004

Reading Time: 2 minutes

Gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković izrekla je kritike na račun novosadskog dnevnog lista “Dnevnik”, optužujući ga da je “pristrasan”, da vodi “hajku” protiv nje, da ima “razbojničku logiku” i da služi “mafijaškim” interesima. U otvorenom pismu, koje u sutrašnjem broju objavljuje “Dnevnik”, Gojkovićeva navodi da je povod za reagovanje izveštaj ovog lista o požaru u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u kojem je smrtno stradao jedan štićenik doma, odnosno činjenica da je “Dnevnik” u članku između ostalog naveo da se gradonačelnica nije pojavila na mestu nesreće.
“Neću da se pravdam zašto nisam iskoristila ovu nesreću da pred kamerama, novinarima i ‘hroničarima’ dobijem par propagandnih poena. Sa sve svojom izjavom saučešća u prvom planu, pod svetlom reflektora, pred glasačkom javnošću”, navela je Gojkovićeva u pismu.
“Rešili su da iskoriste ovu nepojamnu tragediju ti službenici svojih interesa, ti neljudi. U stanju su da se preruše u jagnjeću kožu, da iscereni, stanu iza pogrebne povorke i tamo, na groblju, opet zaurlaju svoj zahtev za istrebljenjem svega što ne misli kao oni”, napisala je Gojkovićeva.
Po njenim rečima, “Dnevnik” se krije iza demokratije, koja je, u slučaju tog lista, “samo jedna lepa etiketa”.
“Ispod te etikete u stvari nalazi se ona ista razbojnička logika koju primenjuje svaki mafijaški klan i svaka interesna grupa koja na umu ima jedino svoj novčanik, svoj procenat, svoj ‘deo kolača'”, ocenila je Gojkovićeva.
Prema njenim rečima, “Dnevnik” vodi “gladijatorsku borbu” u kojoj mu “ništa nije strano”. “Nikakav obzir oni ne pokazuju, kad je u pitanju njihov račun nasušni, njihov sveti interes. Ne umeju takvi da se stide, oni obraz odavno već nemaju, niti se sećaju šta to beše”, navela je Gojkovićeva.
Maja Gojković, visoki funkcioner Srpske radikalne stranke, izabrana je za gradonačelnika Novog Sada na proteklim lokalnim izborima.
Redakcija lista “Dnevnik” najavila je da će reagovanje na protestno pismo gradonačelnice objaviti u petak, 17. decembra.

Print Friendly, PDF & Email