Konkurs za stipendiju Elizabet Nojfer

Međunarodna ženska medijska fondacija (IWMF) raspisala je konkurs za stipendiju “Elizabet Nojfer” (T

15. Dec 2004

Reading Time: < 1 minute

Međunarodna ženska medijska fondacija (IWMF) raspisala je konkurs za stipendiju “Elizabet Nojfer” (The Elizabeth Neuffer Fellowship) za novinarke koje izveštavaju o ljudskim pravima i socijalnoj pravdi. Stipendija podrazumeva mogućnost istraživanja u Centru za međunarodne studije Instituta za tehnologiju Masačusets i drugim bostonskim centrima, kao i praksu u redakcijama “Njujork tajmsa” (New York Times) i “Boston globa” (Globe) od septembra 2005. do maja 2006. godine.
Program stipendiranja nazvan je po reporterki lista “Boston glob”, koja je 1998. dobila nagradu IWMF-a za hrabrost u novinarstvu. Elizabet Nojfer je poginula u maju 2003. godine dok je izveštavala o ratu u Iraku, a IWMF je osnovao taj program stipendiranja u saradnji sa njenom porodicom i prijateljima. Konkurs je otvoren do 25. februara, a dobitnica će biti proglašena u maju 2005. godine.
Neophodno je odlično poznavanje pisanog i govornog engleskog jezika.
Stipendijom su pokriveni svi troškovi, uključujući prevoz avionom i smeštaj.
IWMF je osnovana 1990. godine radi jačanja uloge žena u medijima širom sveta, u uverenju da nijedan medij nije zaista slobodan ukoliko u njemu žene nemaju jednako pravo glasa. IWMF mreža okuplja 1.500 žena zaposlenih u medijima u 130 zemalja širom sveta.
Više informacija, kao i prijava za konkurs za stipendiranje moguće je naći na sajtu te mreže www.iwmf.org ili dobiti elektronskom poštom posredstvom adrese neuffer@iwmf.org.

Print Friendly, PDF & Email