Blokiran račun “Politike”

Vlada Srbije, odlukom Republičke uprave javnih prihoda, blokirala je poslovanje Politike a.d. zbog neplaćenih pore

16. Dec 2004

Reading Time: < 1 minute

Vlada Srbije, odlukom Republičke uprave javnih prihoda, blokirala je poslovanje Politike a.d. zbog neplaćenih poreskih obaveza iz prethodnih godina, saopštila je danas ta medijska kuća, navodeći da bi to već za vikend moglo da dovede do gašenja RTV Politike, a potom i prestanka rada njene štamparije.Generalni direktor Politike a.d. Mirko Đekić izjavio je agenciji Beta da je poslovanje te kuće, po nalogu Ministarstva finansija, juče blokirano “mimo pismenih i usmenih dogovora da se međusobne finansijske obaveze reše kompenzacijom”, kao i činjenice da su potraživanja Politike a.d. od vlade veća od poreskih obaveza.
Đekić je rekao da ne veruje da postoji “bilo kakva druga pozadina osim administrativne gluposti Vlade Srbije” i ocenio da je reč o “ishitrenoj odluci koja je mogla da se reši na mnogo bolji način”.
Prema navodima Politike a.d, poslovanje te kompanije blokirano je nenajavljeno, pola sata uoči isplate ličnih dohodaka zaposlenima. Ta blokada će najverovatnije već u toku vikenda dovesti do gašenja programa RTV Politike, a u narednoj nedelji i do prestanka rada u Štampariji Politika a.d. sa nesagledivim posledicama, navela je ta medijska kuća.
Do blokade je, kako je saopšteno, došlo dok su rukovodioci Politike a.d. bili van zemlje, razgovarali sa strateškim partnerom i uspešno završili aranžmane o dokapitalizaciji Politike a.d. i njene štamparije.
Prema rečima Đekića, rukovodioci Politike a.d. nisu danas bili u mogućnosti da o tom problemu razgovaraju u Ministarstvu finansija i vladi sa ličnostima višeg ranga od šefova kabineta, ali će nastaviti da pokušavaju da reše problem.

Print Friendly, PDF & Email