Završen seminar u Sarajevu

U Sarajevu je večeras završen petodnevni seminar za direktore i urednike najuspešnijih privatnih elektronskih medi

19. Nov 2004

Reading Time: < 1 minute

U Sarajevu je večeras završen petodnevni seminar za direktore i urednike najuspešnijih privatnih elektronskih medija iz Federacije BiH, Republike Srpske i Srbije i Crne Gore. Kako je Beti preneo glavni urednik Radio Patka iz Valjeva, Branko Antonić, na trening programu za medijske menadžere učestvovalo je 12 direktora i urednika radio i televizijskih stanica iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Tuzle, Niša, Užica i Valjeva. Seminar su organizovali Evropska komisija, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Fond za otvoreno društvo.
Učesnici seminara upućivani su u metode planiranja, organizovanja i rukovođenja elektronskim medijima. Obrađeni su načini stvaranja kreativnih timova, motivacije, unapređivanja RTV programa, kao i osavremenjavanje RTV tehnike.
Antonić je u telefonskoj izjavi Beti rekao da je predavanja vodio izuzetni stručnjak u toj oblasti Grem Morilend, koji se medijskim konsaltingom bavi duže od dve decenije.
Morilend je bio konsultant prilikom koncipiranja pojedinih programa u Bi-Bi-Siju (BBC), “Glasu Amerike”, “Slobodnoj Evropi” i mnogim američkim regionalnim RTV stanicama.

Print Friendly, PDF & Email