Regionalna televizija čeka odluku

Projekat osnivanja Regionalne televizije sa sedištem u Kikindi, najverovatnije će biti nastavljen, bez obzira na pr

10. Nov 2004

Reading Time: < 1 minute

Projekat osnivanja Regionalne televizije sa sedištem u Kikindi, najverovatnije će biti nastavljen, bez obzira na promenu lokalne vlasti. Na sastanku stranaka koje imaju odbornike u kikindskom parlamentu postignut je dogovor da se formira tim za pregovore sa predsednikom opštine dr Branislavom Blažićem (SRS) o mogućnostima finalizacije projekta, u koji su prethodna opštinska vlast i strani donatori uložili znatna sredstva. Tim za pregovore čine Dragomir Pudar (DSS), Živodarka Dacin (SPS) i Marija Srdić, koordinator projekta.
Jedino radikali nisu poslali predstavnike na sastanak, ali kako su njihovi koalicioni partneri iz SPS-a više puta istakli da su za osnivanje Regionalne televizije, a to isto ponovili i na sastanku, skoro je sigurno da će projekat dobiti većinu u Skupštini opštine.
Nova opštinska vlast treba da odluči koliko će od ugovorenog tendera za nabavku opreme, vredne 330.000 evra, biti ispoštovano, kaže Zoran Milešević, vlasnik lokalne televizije VK, koja bi trebalo da uđe u sastav buduće Regionalne TV.
– Moja ambicija je da VK TV bude manjinski akcionar, a projekat je otvoren za dokapitalizaciju za sve subjekte u regionu – ističe Milešević, čija televizija i provajding centar, po proceni stručnjaka stranog donatora IREKS-a, vredi 124.000 evra.

Print Friendly, PDF & Email