Podrška EAR medijima u Srbiji

Predstavnici 19 medijskih kuća iz Srbije potpisali su danas u u Beogradu memorandum o podršci projektima profesional

10. Nov 2004

Reading Time: < 1 minute

Predstavnici 19 medijskih kuća iz Srbije potpisali su danas u u Beogradu memorandum o podršci projektima profesionalnih medija koju dodeljuje Evropska agencija za rekontrukciju (EAR). Svečanost potpisivanja memoranduma iz programa “Podrške profesionalnom razvoju medija u Srbiji” održana je u Medija centru u Beogradu. Medija centar je implementator tog programa. Od 83 medijske kuće, koliko ih se prijavilo na tom konkursu, podršku projektima čija je pojedinačna vrednost između 50.000 do 150.000 evra dobiće Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Atelje “Varan”, RTV Bajina Bašta, JP SStampa, radio i film “Bor”, Dečija televizija, Ekonomist magazin, Asocijacija lokalnih nezavisnih medija “Lokal preš” i RTV Nišava.
Podršku EAR dobiće i Radio 021 iz Novog Sada, Novosadska novinarska škola, Radio 016 iz Leskovca, Reporter magazin, Program “Ovo je Srbija” RTS-a, produkcijska grupa “ShockART”, Subotičke novine, Tajm aut tin (Time Out Teen) magazin, VIN produkcijska grupa, nedeljnik Vreme i Novinska agencija Beta.
Prema rečima izvršnog direktora Medija centra Nebojše Spaića, suština programa je “nastojanje da se na viši nivo podigne profesionalni kvalitet medija u Srbiji”, posebno istraživačko i analitičko novinarstvo.
Direktor Agencije za rekonstrukciju Adriano Martins izneo je očekivanje da će sve donacije EAR, čija ukupna vrednost za dve godine u Srbiji dostiže oko dva miliona evra, preko kvalitetnijeg rada medija, doprineti razvoju civilnog društva.
U ime medijskih kuća koje su dobile podršku EAR zahvalio se direktor Radija 021 Slobodan Stojšić, ocenom da je podrška EAR od ključne važnosti za razvoj medija u još nedovešenoj transformaciji medijske scene i zakasneloj zakonskoj regulativi u toj oblasti.

Print Friendly, PDF & Email