Obradović VD direktora RTV Vranje

Vlasnik i urednik nedeljnika “Vranjske” Vukašin Obradović prihvatio je funkciju vršioca dužnosti dir

07. Nov 2004

Reading Time: < 1 minute

Vlasnik i urednik nedeljnika “Vranjske” Vukašin Obradović prihvatio je funkciju vršioca dužnosti direktora  Radio Televizije Vranje (RTV), na koju je imenovan odlukom Skupštine opštine Vranje 15. oktobra. Obradović je, nakon što ga je na tu funkciju imenovao predsednik SO Vranje Nenad Nedeljković (Demokratska stranka Srbije) najpre odbio, a nakon 19 dana prihvatio da obavlja tu funkciju.
“Upozorili su me da ukoliko to ne prihvatim mogu da imam i zakonske probleme. Ovu funkciju sam preuzeo i zbog toga da bih malo nervirao lokalne političare koji su bili protiv mog izbora”, rekao je novinarima Obradović. Vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika u RTV Jugoslav Antić potvrdio je za agenciju Beta da je Obradović prvog radnog dana za urednika informativnog programa postavio glumca iz vranjskog pozorišta i honorarnog saradnika “Vranjskih” Sašu Stojkovića.
“Sve nas je ta odluka iznenadila, jer se radi o čoveku koji je glumac i saradnik u novinama, a nikada nije radio na televiziji. To Stojkoviću nije smetalo da odmah počne da pregleda novinarima tekstove i da uređuje televizijski dnevnik”, rekao je Antić.
Urednik informativnog programa Saša Stojković, rekao je Beti da je “njegovo imenovanje stvar samog Obradovića”.
“Moj cilj je potpuna profesionalizacija RTV, jer sam stekao utisak da je kolektiv podeljen i da njima treba jako puno vremena da postignu nivo kakav zaslužuje jedna regionalna televizija”, kazao je Stojković. Šef odborničke grupe DSS u SO Vranje Nenad Stošić rekao je za Betu da će se o situaciji u RTV raspravljati na prvoj narednoj sednici lokalne skupštine 13. novembra. “Obradović može da imenuje koga hoće. Videshemo koliko će sve to trajati”, rekao je Stošić. Vukašin Obradović je za vršioca dužnosti direktora RTV postavljen na prvoj konstitutivnoj sednici SO Vranje.

Print Friendly, PDF & Email