Novinari Mađar Hirlapa osnovali list

Bivši novinari ukinutog dnevnika “Mađar Hirlap” izdali su novi dnevni list pod nazivom “A Pont&#

09. Nov 2004

Reading Time: < 1 minute

Bivši novinari ukinutog dnevnika “Mađar Hirlap” izdali su novi dnevni list pod nazivom “A Pont” (Tačka) čije je prvo besplatno izdanje koje se danas pojavilo na kioscima, štampano u 15.000 primeraka. Kako su rekli novinari tog lista, to je samo “radni naslov” lista, koji će od sutra biti u redovnoj prodaji po početnoj ceni od 150 forinti (0,6 evra) dok će kasnije koštati skoro dvostruko više. U poređenju sa ostalim listovima novi dnevni list će biti dosta skup, jer se na primer, “Mađar Nemzet” prodaje po ceni od 145 forinti po primerku, a najtiražniji “Nepsabadašag” za 99 forinti. Cene dnevnih listova “žute štampe” su ispod sto forinti.
Na izdavanju lista “A pont” radi preko šezdeset saradnika ukinutog “Mađar hirlapa”, koji su preuzeli na sebe obavezu da će u prvom mesecu raditi besplatno u nadi da će za to vreme njihovo novoosnovano preduzeće imati dovoljno sredstava za isplatu plata.
Prema najavama iz redakcije, novinari lista žele da očuvaju ideju o nezavisnosti štampe.
Nekadašnji “Mađar hirlap” bio je blizak Savezu slobodnih demokrata, a predsednik Zemaljskog saveta te partije Ivan Pete juče je u mađarskom parlametnu pozvao građane da se pretplate na novi dnevni list “A pont”.

Print Friendly, PDF & Email