Novinar remetio rad skupštine

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković rekao je danas da fotoreporteru “Glasa javnosti” Marku R

04. Nov 2004

Reading Time: < 1 minute

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković rekao je danas da fotoreporteru “Glasa javnosti” Marku Rupeni nije zabranjen ulaz u republičku skupštinu, već mu je samo oduzeta godišnja akreditacija za izveštavanje iz parlamenta. Marković je novinarima u republičkoj skupštini potvrdio da je Rupeni oduzeta akreditacija zato što nije poštovao kućni red i zato što je ometao rad sednice, što je, prema rečima Markovića, najstrožije zabranjeno.
“Meni je žao što se to desilo, jer je to atipičan primer. Svi ostali novinari, fotoreporteri i snimatelji vrlo dobro vode računa o kućnom redu i mislim da je najnormalnije da ne možete tokom sednice da dobacujete poslanicima”, rekao je Marković.
Informativna služba Skupštine Srbije ranije danas saopštila je da je fotoreporteru “Glasa Javnosti” uskraćena godišnja akreditacija za izveštavanje iz parlamenta.
“Izražavamo veliko žaljenje što se desio ovaj nemio događaj, koji šteti ugledu ostalih 920 stalno akreditovanih skupštinskih izveštača, koji krajnje profesionalno obavljaju svoj posao”, navodi se u saopštenju.
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštili su danas da je nedopustivo ponašanje pojedinih poslanika Skupštine Srbije prema fotoreporteru Marku Rupeni i zatražili od predsednika Skupštine da ispita i stavi van snage odluku o oduzimanju akreditacije.
NUNS je pozvao i kolege da se uzdrže od senzacionalističkih napisa o temama koje se tiču zakonodavne delatnosti skupštine.
Redakcija “Glasa javnosti” saopštila je sinoć da je fotoreporteru Marku Rupeni oduzeta službena propusnica i da mu je zabranjen ulazak u Skupštinu Srbije.
Redakcija “Glasa” navela je da je odluka o oduzimanju propusnice fotoreporteru tog lista, usledila zbog serije tekstova koju je objavio “Glas javnosti” kritikujući predložene privilegije za poslanike.

Print Friendly, PDF & Email