Dnevnik proslavio rođendan

Kompanija “Dnevnik holding” i list “Dnevnik” proslavili su juče 62. rođendan, a no

16. Nov 2004

Reading Time: < 1 minute

Kompanija “Dnevnik holding” i list “Dnevnik” proslavili su juče 62. rođendan, a novinarima su dodeljene godišnje nagrade. List “Dnevnik” sada posluje u okviru preduzeća “Dnevnik Vojvodina pres”, čiji je vlasnik i nemački “Vac” (WAZ). Direktor “Dnevnik holdinga” Vera Šoti rekla je na svečanosti da je i ovoj kompaniji “neophodna privatizacija i modernizacija”, kako bi mogla da nastavi “normalno i tržišno poslovanje”.
Direktor “Dnevnik Vojvodina-pres”, koji je prošle godine privatizovan, rekao je da ovoj kući predstoji izgradnja
“najsavremenije štamparije u ovom delu Evrope” kao i otvaranje više dopisništava, kako bi u većim gradovima Vojvodine izlazila i regionalna izdanja lista “Dnevnik”.
Na svečnosti je novinarima dodeljena i nagrada za publicistiku “Svetozar Miletić”, koju je ove godine “ravnopravno dodeljena” novinarima Mihalju Ramaču za knjigu “S one strane snova” i novinaru Đorđu Randelju za knjigu “Zemlja zanemelih ljudi”.
Novinarsku nagradu lista “Dnevnik” dobili su i novinari: Dejan Urošević, Branislav Punoševac, Igor Burić, Svetozar Krstić i Siniša Kovačević. Nagradu “Slobodna Vojvodina”, kako je nekada zvao list “Dnevnik”, za posebne zasluge i dobre rezultate dobili su listovi “Poljoprivrednik” i “Dobro jutro”.

Print Friendly, PDF & Email