BBC neće otpustiti polovinu zaposlenih

Britanski javni servis Bi-Bi-Si (BBC) danas je demantovao tvrdnje da planira da otpusti gotovo polovinu od 28.000 zap

10. Nov 2004

Reading Time: < 1 minute

Britanski javni servis Bi-Bi-Si (BBC) danas je demantovao tvrdnje da planira da otpusti gotovo polovinu od 28.000 zaposlenih. Londonski list “Ivning standard” (Evening Standard) je, citirajući “insajdere” i “najviše izvore”, objavio da bi prethodna procena da je potrebno otpustiti 6.000 zaposlenih, “mogla biti u velikoj meri nedovoljna”. Generalni direktor Bi-Bi-Sija Mark Tomson (Thompson) odgovorio je na te tvrdnje u elektronskom pismu zaposlenima.
“Neizbežno, broj zaposlenih je jedno od pitanja koje razmatramo u okviru interne revizije, ali ideja da neko negde u Bi-Bi-Siju ozbiljno predlaže da se polovina Bi-Bi-Sija proglasi viškom, jeste smešna”, naveo je Tomson. On je dodao da još nije imao uvid u preporuke iz revizije i naveo da su tvrdnje u štampi zato špekulacije.
Portparol Bi-Bi-Sija je odbacio spekulacije medija o broju radnih mesta koja će biti zatvorena i dodao da nikakva odluka nije još doneta, kao i da je u toku izrada četiri pararelne revizije o radu, programu, prihodu, kao i o tome gde se nalaze prostorije.
BBC je već najavio planove da 1.500 radnih mesta prebaci iz Londona u druga mesta, pre svega u Mančester, kako bi podstakao regionalnu raznolikost.

Print Friendly, PDF & Email