Urednici o korupciji

Otvaranje Narodne kancelarije pri predsedništvu Srbije je pozitivan, a visoka korupcija u državnoj zajednici negat

04. Oct 2004

Reading Time: < 1 minute

Otvaranje Narodne kancelarije pri predsedništvu Srbije je pozitivan, a visoka korupcija u državnoj zajednici negativan primer iz oblasti korupcije u proteklih sedam dana, zaključak je glavnih urednika najuticajnijih novinskih agencija i štampanih medija. Otvaranje Narodne kancelarije je izabran za pozitivan primer zbog toga što predstavlja ispunjenje predizbornog obećanja predsednika Srbije Borisa Tadić kao i zbog toga što povećava broj mehanizama putem kojih državni organi mogu da saznaju za probleme građana i utiču na njihovo rešavanje.
Korupcija u državnoj zajednici je označena kao negativan primer pre svega zbog toga što je korupciju tešku utvrditi na egzaktan način pa je osnov za studiju Evropske banke za obnovu i razvoj i Svetske banke bio shvatanje o korumpiranosti domaćih državnih organa.
U okviru akcije Bistro-Mutno, koju poslednjih nekoliko meseci organizuje Transparentnost-Srbija, glavni urednici svake nedelje sa šireg spiska tema koje su u proteklih sedam dana obrađivane u medijima biraju pozitivan i negativan primer iz oblasti borbe protiv korupcije.

Print Friendly, PDF & Email