Seminar o medijskom pravu

Seminar o evropskim standardima medijskog prava i profesionalne delatnosti novinara, na kojem učestvuju eminentni

06. Oct 2004

Reading Time: < 1 minute

Seminar o evropskim standardima medijskog prava i profesionalne delatnosti novinara, na kojem učestvuju eminentni italijanski stručnjaci, nastavljen je danas u Beogradu predavanjem dugogodišnjeg dopisnika RAI iz Beograda Enja Remondina (Ennio) o uticaju politike na novinare. U organizaciji Centra za unapređivanje pravnih studija (CUPS), Remondino će danas posle podne održati i predavanje o položaju novinara i njihovom pravu u zemljama Evropske unije.
Remondino je kao profesionalni novinar bio dugogodišnji dopisnik RAI iz Beograda, a 2001. godine radio je kao ratni izveštač iz Avganistana. Danas je saradnik Univerziteta u Firenci za medije i komunikacije.
Seminar je organizovan u saradnji sa Centrom za medijsku integraciju i komunikaciju Univerziteta u Firenci, a u dosadašnja dva ciklusa, pored Remondina, učestvovali su i profesori tog univerziteta Roberto Zakaria (Zaccaria) i Paolo Kareti (Caretti), kao i član Povereništva za zaštitu podataka o ličnosti Italije Mauro Paisan (Paissan).
Učesnici tog kursa, novinari i pravnici iz Beograda, imaće prilike da se upoznaju sa najvišim standardima profesionalne delatnosti novinara, počev od pravila profesionalne etike, pa do praktičnih znanja kao što su video montaža, veb prezentacija i slično.

Print Friendly, PDF & Email