Prvi regionalni novinarski portal

Mediacentar Sarajevo, u saradnji sa Media Centrom Beograd i Centrom za istraživačko novinarstvo iz Zagreba pokrenuo

06. Oct 2004

Reading Time: 2 minutes

Mediacentar Sarajevo, u saradnji sa Media Centrom Beograd i Centrom za istraživačko novinarstvo iz Zagreba pokrenuo je ove nedelje prvi regionalni edukativni portal za novinare i urednike (www.netnovinar.org). Portal je namenjen novinarima i urednicima, studentima novinarstva, medijskim trenerima i edukatorima, trening centrima i svima koji su zainteresovani za obuku i saradnju u oblasti novinarstva. Portal nudi trening materijale, članke o novinarstvu, priručnike, vijesti o seminarima i drugim skupovima, linkove, medijske zakone, istraživanja, bibliografije i druge sadržaje. Biæe mesto za komunikaciju i saradnju novinara i ostalih medijskih profesionalaca.
NetNovinar ce dnevno biti dopunjavan novim informacijama i edukativnim materijalom, otvoren je za saradnju sa svim profesionalcima u regionu. O mogucnostima da ostvarite kontakt sa urednicima portala postoje detaljne informacije na samom sajtu.
NetNovinarje edukativno-informativni portal za novinarstvo za područje jugoistočne Evrope.
Kome je namjenjen?
Namjenjen je novinarima i urednicima koje žele da se usavršavaju, studentima novinarstva, medijskim trenerima i edukatorima, trening centrima i svima koji su zainteresovani za obuku i saradnju u oblasti novinarstva.
Koje teme pokriva?
Edukativni materijali i članci o novinarstvu pokrivaju osnove novinarstva, novinarstvo u štampanim medijima, radijsko i TV novinarstvo, istraživačko novinarstvo, upotrebu i pretraživanje interneta za potrebe novinarskih priča, korištenje računara za rad na novinarskim pričama (computer assisted reporting), medijsku legislativu u regionu, te mnoge druge teme u vezi sa novinarstvom.
Koje sadržaje nudi?
Portal nudi trening materijale, lekcije, članke o novinarstvu, priručnike za novinare, direktorije linkova, najave seminara i drugih medijskih skupova, medijske zakone, istraživanja, bibliografije i druge sadržaje.
Zamišljen je i kao mesto za komunikaciju i saradnju novinara i ostalih medijskih profesionalaca putem aktivne mailing liste i foruma, te direktorija novinara i stručnjaka u regionu.
Na sajtu su zastupljeni b/h/s jezici, a sekcija sajta posveæena istraživačkom novinarstvu je dostupna i na engleskom jeziku.
Ko stoji iza projekta?
NetNovinar je projekat Mediacentra Sarajevo, u saradnji sa Media Centrom Beograd, i Centra za istraživačko novinarstvo (CIN), Zagreb. CIN ureðuje sekciju istraživačkog novinarstva.
Projekat finansiraju:
Evropska komisija(CARDS program)
Fond za otvoreno društvo BiH
Central European Initiative – CEI
International Research and Exchanges Board – IREX

Print Friendly, PDF & Email