Ponovo pretnje novinarima

U rodnom selu generala Vlastimira Djorđevića Koznici u opštini Vladičin Han, nepoznata lica pretila su “fizič

05. Oct 2004

Reading Time: < 1 minute

U rodnom selu generala Vlastimira Djorđevića Koznici u opštini Vladičin Han, nepoznata lica pretila su “fizičkom likvidacijom” novinarima nedeljnika “Vranjske” Nikoli Laziću i Zoranu Nikoliću. Novinar Nikola Lazić rekao je agenciji Beta da je u rodno selo generala Djorđevića, koji je optužen pred Haškim tribunalom, otišao sa kolegom da bi napravio reportažu. Lazić je objasnio da su njega i Nikolića u centru sela dvojica nepoznatih mladića pitala: “Nađoste li Rođu?” “Kada smo im odgovorili negativno oni su rekli : “Napustite selo dok ste još živi”, nakon čega smo prekinuli dalji dijalog i napustili selo”, rekao je Lazić.
Novinar “Vranjskih” navodi da ih je na izlazu iz sela gde su fotografisali presreo automobil marke “Golf” u kome su bila ista lica upozoravajući ih “da što pre napuste područje Koznice”.
Od nestanka generala MUP Vlastimira Djorđevića, za kojim je raspisana optužnica Haškog suda, nepoznata lica u više navrata pretila su i dopisniku Bete i lista Danas Vojkanu Ristiću, zbog objavljenih tekstova o generalu i njegovoj ulozi u “Operaciji hladnjača”.

Print Friendly, PDF & Email