Novinaru “Pregleda” prećeno smrću

Novinaru beogradskog ekonomskog dnevnika “Pregled” Slobodanu Rakoviću valjevski preduzetnik Aleks

28. Oct 2004

Reading Time: < 1 minute

Novinaru beogradskog ekonomskog dnevnika “Pregled” Slobodanu Rakoviću valjevski preduzetnik Aleksa Zekanović pretio je danas smrću. Na fono snimku telefonskog razgovora, koji su objavili Radio Valjevo i Radio Patak u svojim udarnim informativnim emisijama, a u koji je uvid imala i agencija Beta, jasno se čuje kada Zekanović kaže Rakoviću “da će biti mrtav ako i jedan metar uđe u njegov posed”. Uz niz uvreda i psovki, Zekanović takođe poručuje Rakoviću da njegova imovina “više nije državna prćija” o kojoj se može pisati kako ko hoće.
U izjavi za Betu, Slobodan Raković kaže da pretpostavlja da su povod za Zekanovićeve pretnje tekstovi o načinu privatizacije VIK-a i tome da grupi od 23 radnika te kompanije ni do danas nije isplaćen novac za socijalni program, koji je Vlada Srbije na račun VIK-a uplatila u julu.
Slobodan Raković je o današnjim pretnjama Alekse Zekanovića obavestio valjevski SUP, tražeći zaštitu, kao i Udruženje novinara Srbije (UNS), čiji je dugogodišnji član. Raković (1948) bio je dugogodišnji novinar RTS-a i urednik TV studija u Valjevu, a smenjen je odlukom nadležnih u nacionalnoj televiziji posle 5. oktobra 2000. godine. Nedavno je dobio sudski spor pred Opštinskim sudom u Valjevu, a presudom je naloženo njegovo vraćanje na posao uz isplatu zaostale zarade. U međuvremenu se zaposlio u beogradskom privrednom dnevniku “Pregled”.

Print Friendly, PDF & Email