Nedelja otadžbinskog programa

Novosadski Radio 021 proglasio je danas “nedelju otadžbinskog programa” zbog pobede kandidata Srpske

05. Oct 2004

Reading Time: < 1 minute

Novosadski Radio 021 proglasio je danas “nedelju otadžbinskog programa” zbog pobede kandidata Srpske radikalne stranke (SRS) Maje Gojković na izborima za gradonačelnika Novog Sada. Glavni urednik tog radija Jovanka Zlatković rekla je agenciji Beta da će cele nedelje “u skladu sa izbornom voljom građana”, program biti prilagođen slušaocima, tako da se već “slušaju patriotske pesme”, a čitaće se i “recepti za četničku gibanicu i pripremanje vola na ražnju”. “Slušaocima se obraćamo sa ‘braćo Srbi i sestre Srpkinje’, a emisije poput ‘Kofeina’ ili ‘Bulevar sa Milenom’ promenile su ime u ‘Rakiještina’ odnosno ‘Milenino ognjište'”, istakla je Zlatković.
U proglasu koji se čita u programu Radija 021 navodi se da su oktobra 2000. godine “strani plaćenici i domaći izdajnici, pre roka zaustavili veličanstvenu obnovu i izgradnju zemlje”, te da je zbog toga Novi Sad “pretrpeo ogromnu štetu”. “Na sreću, Novosađani su na upravo završenim izborima jasno poručili da žele nastavak obnove pre roka. Zato su svoje poverenje dali Maji Gojković i njenoj Srpskoj radikalnoj stranci, kao jedinom pravom predstavniku starog režima, onog iz vremena sankcija i herojske odbrane”, navodi se u proglasu.
“Novosađani su najveći broj mandata u Skupštini grada poverili radikalima i tako su, braćo i sestre, jasno pokazali da znaju da razlikuju šta je jedino pravo, a šta je falš”, dodaje se u proglasu.

Print Friendly, PDF & Email