Jubilej “Hlasa Ljudu”

Na svečanoj akademiji u novosadskom “Studiju M”, juče je obeležena 60. godišnjica izlaženja lista R

24. Oct 2004

Reading Time: < 1 minute

Na svečanoj akademiji u novosadskom “Studiju M”, juče je obeležena 60. godišnjica izlaženja lista “Hlas ljudu”, nedeljnika slovačke nacionalne manjine u Vojvodini. Koliko je jubilej od šest decenija postojanja ovog glasila za respekt, toliko je, kako se čulo na ovom skupu, hvale vredan i drugi jubilej, 140 godina publicistike Slovaka na prostorima Vojvodine. Da na putu informisanja koji vazda meri i uzlete i padove valja istrajati u familiji po peru, podsetio je i Juraj Bartoš, odgovorni urednik lista, napominjući da će ovaj nedeljnik, kao hroničar života Slovaka u Vojvodini rizničariti rukopisom i nadalje, za oko 60.000 sunarodnika koji su Vojvodinu odabrali za svoj zavičaj.
Da i Vojvodina ne zaboravlja informisanje nacionalnih manjina na maternjem jeziku, ustvrdio je u pozdravnoj reči i predsednik Odbora za informisanje Skupštine APV, Đorđe Subotić, a rečima podrške pridružili su se i gosti republičkog i pokrajinskog udruženja novinara, kao i gosti iz Slovačke.
Na ovoj svečanosti dodeljena je i nagrada lista, vrsnom peru, Vladimira Dorče koji je ovaj list obogatio reportažama, dok je u bogatom kulturno-umetničkom programu po scenariju Katarine Melegove – Melihove, otkrivena bisernica jezičkog i muzičkog umeća Slovaka vojvođanske ravnice.

Print Friendly, PDF & Email