Ugovor RTS-a sa holivudskim studijima

Pomoćnik generalnog direktora Radio televizije Srbije (RTS) za filmski program Robert Nemeček izjavio je da je sa hol

30. Sep 2004

Reading Time: < 1 minute

Pomoćnik generalnog direktora Radio televizije Srbije (RTS) za filmski program Robert Nemeček izjavio je da je sa holivudskim studijima sklopio višegodišnje ugovore, koji podrazumevaju oko 1.000 filmskih premijera godissnje na RTS-u. Nemeček je večeras izjavio u zgradi RTS-a da je potpisao ugovore sa producentskim kućama kao što su “Paramaunt”, “Tventi sencceri foks”, “Juniverzal” i “Morgan krik”, koji je ogranak “Vorner Brosa”.
Ugovori obuhvataju i naslove koji još nisu došli u domache bioskope, ali i stare klasike, naročito crno-bele, rekao je Nemeček. U pitanju je “presedan”, ocenio je Nemeček. “Najveće svetske kuće prvi put od raspada Jugoslovenske radio televizije vide RTS kao svog strateškog partnera na ovom tržištu”. Prema njegovim rečima, “nema više filmskih ‘paketa’, i od sada će “svake godine kompletan program (tih kompanija) po automatizmu dolaziti na RTS”.
Nemeček je najavio novu programsku šemu za filmove na RTS-u, sa karakterizacijom termina za ciljne grupe, i dodao da osveženje filmskog programa ima za cilj da se “konačno povrati poverenje gledalaca”, koji su, kako je rekao, poniženi reprizama. Nemeček je najavio posebne filmske programe, pre svega holivudske melodrame, crno-bele klasike iz perioda crnog talasa i “ženske hit filmove”. On je, međutim, ukazao da nijedan ukus neće biti zapostavljen, i da se “neće ići ispod nivoa nacionalne televizije”. Na RTS-u će ubuduće ići samo jedna “TV novela”, uz mogućnost da se za godinu dana i ona ukine, rekao je Nemeček, uz opasku da latinoameričkim sapunicama “opada gledanost”.
On je, međutim, ukazao da “elitističkih zaokreta” ne sme biti, iako, kako je rekao, prema latinoameričkim serijama gaji “patološku odvratnost”. Nemeček je ocenio da su filmski prevodioci u Srbiji “mizerno plaćeni”, ali je obećao da će prevodi na RTS-u biti “na najvišem nivou”.

Print Friendly, PDF & Email