Stipendije za žene novinare

Međunarodna ženska medijska fondacija objavljuje da će do 15. novembra ove godine prihvatati prijave žena novinara i

27. Sep 2004

Reading Time: < 1 minute

Međunarodna ženska medijska fondacija objavljuje da će do 15. novembra ove godine prihvatati prijave žena novinara iz celog sveta za program stipendiranja u 2005. godini. Program stipendiranja, pokrenut 2004. godine, omogućava novinarkama širom sveta praksu u vodećim američkim medijskim kompanijama. “Stipendija pruža šansu novinarkama da kroz aktivno učešće i rad u vodećim medijima u SAD-u unaprede svoje znanje”, rekla je Lin Povič, potpredsednik IWMF-a. “Dve stipendistkinje iz 2004. godine stekle su veštine koje danas primenjuju u svojim redakcijama u Nigeriji i Zambiji. Veoma nam je drago što možemo i drugim novinarkama iz sveta ponuditi mogućnost da prošire svoje znanje i unaprede veštine.”
Od prijavljenih kandidatkinja odabraće se jedna, koja će raditi četiri meseca u nekoj medijskoj kompaniji u SAD-u. Program je otvoren za žene koje su zaposlene u medijima i koje žive i rade van SAD-a. Biće odabrana novinarka koja je posvećena novinarskoj karijeri u štampanim ili elektronskim medijima, koja je trenutno zaposlena u nekoj medijskoj kući i koja je spremna da, po povratku u svoju redakciju, stečena znanja i veštine podeli sa svojim kolegama. Odlično poznavanje pisanog i govornog engleskog jezika je neophodno. Polaznik dobija stipendiju, a pokriveni su i svi troškovi, uključujući i prevoz avionom.
Dobitnica stipendije biće proglašena u januaru 2005. Program traje od marta do juna 2005. godine.
Rok za prijave je do 15. novembra 2004. godine.
Međunarodna ženska medijska fondacija osnovana je 1990. godine sa ciljem da ojača ulogu žena u medijima širom sveta, u uverenju da nijedan medij nije zaista slobodan ukoliko u njemu žene nemaju jednako pravo glasa. IWMF mreža okuplja 1500 žena zaposlenih u medijima u 130 zemalja širom sveta.
Više informacija i prijavu možete naći na sajtu IWMF:
http://www.iwmf.org/programs/7666
ili na
fellowship@iwmf.org

Print Friendly, PDF & Email