Žuta štampa napada beogradsku vlast

Bojan Stanojević, potpredsednik Izvršnog odbora Skupštine grada, istakao je juče u izjavi za Danas da je u pojedinim d

25. Aug 2004

Reading Time: 2 minutes

Bojan Stanojević, potpredsednik Izvršnog odbora Skupštine grada, istakao je juče u izjavi za Danas da je u pojedinim dnevnim listovima nastavljeno širenje laži o, navodnim, zloupotrebama koje su čelnici lokalne samouprave u Beogradu, a naročito oni iz redova Demokratske stranke, učinili tokom protekle četiri godine. Takve “neosnovane optužbe”, tvrdi Stanojević, u pojedinim bulevarskim sredstvima informisanja pojavili su se još tokom predizborne kampanje za predsednika Srbije, kada je beogradska žuta štampa plasirala informacije o upadu pripadnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala u kabinete pojedinih gradskih funkcionera, zatim informacije o privođenju određenih čelnika gradske vlade i njihovim međusobnim obračunima. Poslednji od takvih “novinarskih izleta” objavljen je u jučerašnjem broju lista “Internacional” u čijem se tekstu pod nazivom “Beograd oštećen za 3,5 miliona evra” tvrdi da su pojedini čelnici gradske uprave predvođeni Nenadom Bogdanovićem kao predsednikom gradske vlade, pričinili ogromnu materijalnu štetu Beogradu tokom nedavne nabavke novih toplovodnih cevi za potrebe JKP “Beogradske elektrane”.
– Takvim pisanjem samo je nastavljena negativna kampanja koja je započeta još pre nekoliko meseci. Predsednik gradske vlade Nenad Bogdanović i ja smo već podneli privatne krivične prijave protiv odgovornih u listovima koji su plasirali takve laži, pa ćemo na sudu videti ko se u Skupštini grada sa kim bije i koga je privodila policija. Dobro znamo da se u svim tim novinama tekstovi kroje i plasiraju prema principu “ko da više”, zato smo odlučili da na neosnovane optužbe ne reagujemo – objašnjava Stanojević.
U poslednjim optužbama usmerenim protiv čelnika lokalne vlasti u Beogradu, spominje se i ime generalnog direktora preduzeća “Beogradske elektrane” Miodraga Božovića, koji se trenutno nalazi na letovanju u Crnoj Gori. Upitan da prokomentariše, navodnu, aferu, Božović je za naš list rekao da u iznetim navodima nema ni trunke istine, da su sve cevi za potrebe tog preduzeća visokog kvaliteta i da su nabavljene putem tendera.
– Nema govora o finansijskim zloupotrebama. Smatram da je sve to samo iskonstruisano i stavljeno u kontekst predstojećih lokalnih izbora – zaključio je Božović.

Print Friendly, PDF & Email