VTV “Banat” favorizuje jednu listu?

Dvanaest političkih stranaka (DS, DSS, LSV, LSV, DHSS, SRS, SPS, NS, SPO, G17 plus, Koalicija “Vojvodina̶

16. Aug 2004

Reading Time: 2 minutes

Dvanaest političkih stranaka (DS, DSS, LSV, LSV, DHSS, SRS, SPS, NS, SPO, G17 plus, Koalicija “Vojvodina”, Pokret Snaga Srbije i Zelena stranka EKO) u cilju istinitog, pravovremenog i sveobuhvatnog informisanja građana sa javnih političkih skupova u predizbornoj kampanji za predstojeće pokrajinske, lokalne i neposredne izbore za predsednika opštine Vršac, obratilo se Vesni Sretenović, direktoru i glavnom i odgovornom uredniku “Hemofarmove” VTV “Banat” sa zahtevom da im obezbedi pažnju u istoj meri kao i Pokretu “Vršačka regija – Evropska regija”, odnosno njegovom kandidatu Jovici Zurkuli. Inače, Zurkula je šef odborničkog kluba SPS, stranke koja u Vršcu nema kandidata za predstojeće izbore za predsednika opštine, i direktor “Hemofarmovog” centra “Milenijum”, u čijem sastavu posluje VTV “Banat”.
“Znamo da je vaš položaj u VTV “Banat” u zaista zavisnoj vezi sa “Hemofarm” Koncernom koji je i inicijator i nosilac ideje osnivanja gore pomenutog udruženja, ali apelujemo na vašu savesnost, poštovanje novinarskog kodeksa i osnovne moralne vrednosti u vama prepoznatljive. Zahtevamo i da nam kao odgovorno lice javno odgovorite putem informativnog programa, kako bi i građani bili obavešteni o zahtevima političkih stranaka koje će ih predstavljati u narednom sazivu lokalne samouprave”, piše u zahtevu koji je potpisalo 12 stranaka.
Vesna Sretenović se u informativnom programu VTV “Banat” obratila odborima ovih stranaka. Nije im odgovorila na zahtev i građane informisala da su stranke tražile da im se obezbedi isto vreme kao i njenim poslodavcima, ali im je poručila da im niko ne brani nastup i da svaka opcija može da se predstavi na ovoj televiziji. Uz napomenu, sat vremena koštaće ih 15.000 dinara.

Ko mari za budžet

Sudeći po cenovniku i minutaži reklamiranja predizbornih aktivnosti svojih poslodavaca VTV “Banat” je već obezbedila pozamašnu svotu novca, pa je verovati da im ove godine neće trebati pomoć iz opštinskog budžeta. Skupština opštine Vršac je uprkos prečim potrebama građana prošle godine pomagala funkcionisanje lokalnih medija.”Hemofarmovoj” televiziji poklonjeno je skoro milion i po dinara, što je daleko više nego što je dato drugim medijskim kućama.

Print Friendly, PDF & Email