Reakcija urednice VTV “Banat”

Povodom zahteva dvanaest političkih stranaka koje deluju u Vršcu da im se na Televiziji “Banat” obezbed

18. Aug 2004

Reading Time: < 1 minute

Povodom zahteva dvanaest političkih stranaka koje deluju u Vršcu da im se na Televiziji “Banat” obezbedi ravnopravan tretman u praćenju predizbornih aktivnosti, kako se to čini za listu “Vršačka regija – evropska regija”, oglasila se glavna i odgovorna urednica, v.d. direktora “Banata” Vesna Sretenović. “Hemofarm” nije inicijator i nosilac ideje osnivanja Pokreta “Vršačka regija – evropska regija”, već predsednik Koncerna “Hemofarm” Miodrag Babić, a 12 predstavnika stranaka potpisalo je dopis u kome je izneta ta netačna konstatacija. Miodrag Babić ima pravo da inicira osnivanje pokreta i udruženja, snagom svog autoriteta okupljajući ljude oko svojih ideja, ne krijući se iza veličine firme, navodi se u dopisu Vesne Sretenović.
Televizija “Banat”, kaže se dalje u dopisu, nije “Hemofarmova”. Najveći akcionar TV “Banat” je Fondacija “Hemofarm”, koja nije kćerinska kuća Koncerna. “Hemofarm” jeste najzaslužniji što je Vršac dobio prelepu sportsku halu “Milenijum”, ali nije njen vlasnik, već jedan od akcionara. Osvrćući se na navode našeg teksta – “Banat” favorizuje jednu listu?, Vesna Sretenović o kandidatu Pokreta “Vršačka regija – evropska regija” za gradonačelnika Vršca kaže: “Jovica Zarkula nije šef odborničkog kluba Socijalističke partije Srbije, mada nije sporno da je to bio. Pokret “Vršačka regija – evropska regija” okuplja ljude oko ideje razvoja Vršca i regije bez obzira na stranačke, verske, nacionalne i bilo koje druge različitosti”.
“Na zahtev stranaka za objektivnim i ravnopravnim informisanjem jasno sam precizirala da će u informativnim emisijama o aktivnostima stranaka, udruženja i kandidata svima biti posvećeno isto vreme. Pri tom sam napomenula i cenu sata zakupljenog termina, jer mi ne radimo ništa što nije u duhu profesije i prakse drugih medija”, navodi Vesna Sretenović.
Urednica “Banata” negativno reaguje i na novinarsku konstataciju da je iz gradskog budžeta prošle godine uloženo poprilično novca u ovu medijsku kuću, pa bi shodno tome ona morala biti u službi svih stranaka i građana.

Print Friendly, PDF & Email