Pretnje zbog latinoameričkih serija

Radio-televiziji Kosovo i Radio televiziji “21” u Prištini anonimnim pismom je zaprećeno da će biti nap

24. Aug 2004

Reading Time: < 1 minute

Radio-televiziji Kosovo i Radio televiziji “21” u Prištini anonimnim pismom je zaprećeno da će biti napadnute ukoliko ne prekinu emitovanje latinoameričkih ljubavnih serija, prenosi danas prištinski dnevnik na albanskom jeziku “Epoka e re”. “U ime svih muslimanskih vernika obaveštavamo vas da ukoliko u roku od pet dana ne prekinete emitovanje TV serija ‘Kloni’ i ‘Za tebe’, bez najave ćemo napasti zgrade Televizije 21 (RTV21) i Radio televizije Kosovo (RTK)”, navodi se u pretećem pismu koje je stiglo u te informativne kuće. Pretpostavlja se da iza pisma stoji neka organizacija, do sada nepoznata kosovskoj javnosti.
I dok zvaničnici RTV 21 ističu kako nisu dobili preteće pismo, izvori iz RTK su potvrdili da su pismo dobili, te da su slučaj prijavili policiji. Jedan od glasnogovornika Kosovske policijske službe (KPS) Šaban Tašoli potvrdio je da je policija upoznata sa ovim slučajem.
“Jedinica za istrage radi na ovom slučaju i mi još ne znamo ko stoji iza ove pretnje” kazao je Tašoli, ističući kako je takvih pretnji bilo i ranije, i da policija u ovakvim slučajevima, nezavisno da li se radi o anonimnim ili drugim pretnjama vrlo ozbiljno istrazzuje moguće izvršioce ovakvih pretnji.
Latinoamerička serija “Kloni” je prikazivana u centralnoj Srbiji pod nazivom “Zabranjena ljubav”.

Print Friendly, PDF & Email