Nova štamparija i zgrada “Dnevnika”

Predstavnici medijske kuće “Dnevnik-Vojvodina pres” najavili su danas izgradnju nove štamparije i no

30. Aug 2004

Reading Time: < 1 minute

Predstavnici medijske kuće “Dnevnik-Vojvodina pres” najavili su danas izgradnju nove štamparije i nove upravne zgrade. Generalni direktor Dušan Vlaović izjavio je na prezentaciji tog projekta u Skupštini Vojvodine da dalji razvoj lista “Dnevnik” nije moguć bez tehnološko-tehnickih investicija u to preduzeće, odnosno bez izgradnje štamparije i nove upravne zgrade. Vlaović je naveo da će radovi biti završeni za oko godinu i po dana i ocenio da će se “Dnevnik” potom naći u grupi medijskih kompanij sa najsevremenijom tehnologijom, što će omogućiti i povećanje tiraža novina i otvaranje regionalnih izdanja.
Vlaović je rekao da je preostalo da se odabere zemljište za izgradnju i da se plate komunalne dažbine. “Izračunali smo: treba da prikupimo 186 različitih dozvola i dokumenata da bismo uopšte počeli sa gradnjom. To nije najbolji način da se privuku strani investitori, o kojima toliko pričamo”, ocenio je Vlaović, navodeći da će vrednost investicije “verovatno biti dvocifrena, izražena u milionima evra”.
Zamenik direktora “Dnevnik Vojvodina presa” Mario Bajer apelovao je na nadležne da olakšaju realizaciju te investicije, kako bi se što više izbegle “birokratske stranputice”.
Preduzeće “Dnevnik Vojvodina pres” počelo je da radi 1. januara ove godine. Većinski vlasnik preduzeća je nemačka medijska grupa “Vac” (WAZ) iz Esena, a preduzeće je formirano izdvajanjem redakcije dnevnog lista “Dnevnik” iz istoimenog holdinga.

Print Friendly, PDF & Email