Izbačen vojvođanski predlog

Odbor za informisanje republičkog parlamenta odbacio je amandmane koje je na predlog izmena i dopuna zakona o radiodi

19. Aug 2004

Reading Time: < 1 minute

Odbor za informisanje republičkog parlamenta odbacio je amandmane koje je na predlog izmena i dopuna zakona o radiodifuziji predložila Skupština Vojvodine. Ovim amandmanima zahtevano je da se zadrži postojeće zakonsko rešenje po kome bi Skupština Vojvodine delegirala dva, umesto, kako je sada predloženo, jednog predstavnika.
Na jučerašnjoj sednici ovaj odbor je usvojio amandman poslanika SPS Žarka Obradovića da se iz predloženih rešenja briše odredba po kojoj bi se odluke koje se odnose na radiodifuzni prostor Vojvodine donosile uz saglasnost člana saveta iz pokrajine.
U izjavi za “Dnevnik” Žarko Obradović kaže da se sa njegovim amandmanom složio i ministar kulture i informisanja Dragan Kojadinović, pa da samim tim postaje i sastavni deo zakonskog teksta. Članu Radiodifuznog saveta iz Vojvodine ne može se dati veće pravo u odnosu na ostale i njegov glas ne može biti uslov za konačno odlučivanje, ukazuje Obradović, uz opasku da bi to faktički značilo pravo veta vojvođanskog predstavnika i da bi on mogao blokirati rad Saveta zbog ličnih interesa, ili pod pritiskom neke institucije iz Vojvodine.
Ministar kulture i informisanja Dragan Kojadinović kratko kaže da je vojvođanski veto izbačen, jer su članovi odbora jednoglasno zauzeli stav da takvo rešenje nije potrebno u Zakonu o radiodifuziji.

Print Friendly, PDF & Email