NDNV: Tabla i sanduče našeg udruženja prelepljeni nacionalističkim natpisima

Tabla i poštansko sanduče su prelepljeni parolama na srpskom i engleskom jeziku: Dobrodošli u područje nacionalizma!

04. Apr 2018

Reading Time: < 1 minute

Tokom jučerašnjeg popodneva ili noći ponovo su, po ko zna koji put, uništeni – tabla sa natpisom Nezavisnog društva novinara Vojvodine i naše poštansko sanduče, koji se nalaze ispred kancelarije udruženja u Zmaj Jovinoj, centralnoj novosadskoj pešačkoj ulici.

Tabla i poštansko sanduče su, kao što se vidi na fotografijama koje prilažemo, prelepljeni parolama na srpskom i na engleskom jeziku: Dobrodošli u područje nacionalizma!

Tabla sa natpisom NDNV-a, kao i naše poštansko sanduče, mnogo puta su bili na meti nasilnika, što prepoznajemo kao ozbiljnu pretnju, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da su rukovodioci i saradnici našeg udruženja dugo već meta velikog broja direktnih pretnji smrću i drugih verbalnih napada.

I ovaj incident smo prijavili policiji i drugim nadležnim organima, ali nažalost moramo da istaknemo da nemamo prevelika očekivanja da će počinilac biti pronađen i primereno kažnjen, s obzirom da do sada niko, niti jednom nije odgovarao za napade na NDNV i pretnje nama i našim saradnicima, pa čak i ako je to činio ne skrivajući vlastiti identitet.

Novi Sad, 4. april 2018.

(foto: NDNV)

Print Friendly, PDF & Email