Tribina “Građanska samoodbrana” 6. juna u Medija centru Vojvodine

Nezavisno društvo novinara Vojvodine poziva Vas na tribinu "Građanska samoodbrana" u ponedeljak 6. juna u Medija centru Vojvodine.

03. Jun 2016

Reading Time: < 1 minute
podrzi_rtv_protest

photo: Nemanja Lauš Photography

Pozivamo Vas na tribinu “Građanska samoodbrana” u ponedeljak 6. juna u 19 časova u Medija centar Vojvodine (NDNV), Zmaj Jovina 3/I, Novi Sad.

Nekoliko građanskih inicijativa, nastalih nezavisno jedna od druge u raznim delovima zemlje i različitim povodima, pretvaraju se u prave građanske pokrete koji predstavljaju istinsku alternativu autoritarnom i partokratskom sistemu u kojem živimo.

Oni su neka vrsta građanske samoodbrane od degenerativnih političkih i društvenih procesa koji ugrožavaju ljudska i građanska prava, vladavinu prava, medijske slobode… Oni su alternativa i opozicionim strankama, koje pokazuju nesposobnost ili nedostatak volje da se promene i građanima ponude nešto novo i drugačije.

Učesnici:
Andrija Stojanović, Ne da(vimo) Beograd
Đokica Jovanović, Udruženje predsednika skupština stanara Niš
Sanja Kljajić, Pokret #podržiRTV
Vladimir Marović, Lokalni front Kraljevo

Specijalni gosti:
Srđan Papić Đurić, Organizacija PAOR Zrenjanin
Zorica Miladinović, Lokalni antikorupcijski forum grada Niša
Zoran Gavrilović, Biro za društvena istraživanja BIRODI

Kako su nastale ove građanske inicijative, koji su njihovi modeli delovanja, kakva je njihova budućnost, da li će uspeti i na koji način da ostvare svoje ciljeve, da li će i kako artikulisati ogromno nezadovoljstvo građana postojećim stanjem – neka su od pitanja na koja će učesnici debate pokušati da daju odgovore.

Prisustvo je obavezno!

Vaše,
Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email