Okrugli sto “Konkursno sufinansiranje javnog interesa u sferi javnog informisanja – odakle smo došli i kuda idemo?”

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja održaće okrugli sto "Konkursno sufinansiranje javnog interesa u sferi javnog informisanja - odakle smo došli i kuda idemo?".

30. May 2016

Reading Time: < 1 minute

medijska_koalicija_logoKoalicija novinarskih i medijskih udruženja održaće okrugli sto “Konkursno sufinansiranje javnog interesa u sferi javnog informisanja – odakle smo došli i kuda idemo?”, koji će se održati u četvrtak 2. juna 2016, sa početkom u 13 časova, u prostorijama Medija centra Vojvodine (Zmaj Jovina 3/I, Novi Sad).

Na skupu će govoriti predstavnici međunarodne zajednice, međunarodnih organizacija, medijski eksperti, kao i predstavnici udruženja okupljenih oko Koalicije.

Na skupu će biti prezentovana i “Bela knjiga konkursnog sufinansiranja javnog interesa u sferi javnog informisanja”, u kojoj je sadržana analiza i drugi rezultati jednogodišnjeg monitoringa ovog procesa od strane NUNS-a, UNS-a, NDNV-a, ANEM-a i Lokal presa.

“Bela knjiga” sadrži i preporuke na koji način se može unaprediti ovaj proces, koji je od suštinskog značaja za medijsku reformu, a izradila ju je ekipa NDNV-a na osnovu podataka koji su prikupljeni tokom godinu dana praćenja konkursa na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou.

“Bela knjiga” je objavljena u okviru projekta “Biti ili ne biti za medijsku reformu u Srbiji – nadgledanje projektnog sufinansiranja medija”, kojeg su podržale Ambasada Velike Britanije i Ambasada Australije u Srbiji.

Na skup su pozvani predstavnici republičke, pokrajinske i lokalnih vlasti, kao i predstavnici medija, drugih medijskih i novinarskih udruženja, građanskog društva, nacionalnih saveta…

Beograd-Novi Sad-Kragujevac, 30. maj 2016.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja:

Nezavisno udruženje novinara Srbije
Udruženje novinara Srbije
Nezavisno društvo novinara Vojvodine
Asocijacije nezavisnih elektronskih medija
Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija Local press

Print Friendly, PDF & Email