NDNV: Privesti i adekvatno kazniti napadača iz Kikinde

Jedan muškarac fizički je napao kasno sinoć u Zrenjaninu književnika Srđana V. Tešina iz Kikinde i snimatelja VK televizije Kristiana Tota

21. Jul 2012

Reading Time: 2 minutes

Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuje incident u kojem su fizički napadnuti poznati književnik iz Kikinde i direktor Kulturnog dentra u tom gradu Srđan V. Tešin, kao i snimatelj VK televizije Kristian Tot.

NDNV zahteva od organa gonjenja da privedu napadača i da podnesu krivičnu prijavu protiv njega. Tražimo i da pravosudni organi na odgovarajući način sankcionišu ovaj napad, koji predstavlja i napad na slobodu govora.

Samo na taj način nadležni organi će poslati jasan signal da neće tolerisati nasilje prema medijskim i kulturnim radnicima. U suprotnom, sezona lova na neistomišljenike ostaće, kao i do sada, otvorena.

NDNV zahteva od nadležnih organa da ispitaju i da li je napad imao političku pozadinu, s obzirom da ima ozbiljnih indicija za to.

Jedan muškarac fizički je napao kasno sinoć u Zrenjaninu književnika Srđana V. Tešina iz Kikinde i snimatelja VK televizije Kristiana Tota, saopštila je danas ta televizija iz Kikinde.

Voja Đukić iz Kikinde sinoć je tokom predstavljanja kikindskih bendova i knjige “Mali krug” Vladislava Vujina u Kulturnom centru u Zrenjaninu prvo verbalno vređao Vujina i Tešina, koji nisu reagovali na njegove provokacije. Nakon promocije i koncerta, Đukić je prišao Tešinu i bez povoda ga udario otvorenom šakom u predelu lica, a potom je udario i snimatelja VK televizije Kristiana Tota, koji je stao u Tešinovu odbranu. Đukić je potom vređao i voditelja VK radija Darka Živkovića, kazali su u VK televiziji. Veći  incident je sprečen time što je publika reagovala i zadržala Đukića.

Srđan V. Tešin je čitav slučaj jutros prijavio policiji. Tešin je upućen na lekarski pregled i trenutno je na bolovanju.

Napad se dogodio sinoć, pola sata iza ponoći.

(NDNV)

Print Friendly, PDF & Email