Četvorica optužena za ubistvo novinarke

Rusko državno tužilaštvo podiglo je protiv četvorice Čečcena optužnice za ubistvo novinarke Ane Politkovske, u okto

28. Aug 2007

Reading Time: < 1 minute

Rusko državno tužilaštvo podiglo je protiv četvorice Čečcena optužnice za ubistvo novinarke Ane Politkovske, u oktobru prošle godine, izjavio je advokat jednog od optuženih Murad Musaev. Musaev je RIA Novosti kazao da ne zna da li su optužnice podignute protiv ostale šestorice uhapšenih, zbog sumnje da su povezani sa njenim ubistvom. Optužnice su podignute za saucesništvo u ubistvu Politkovske – protiv Džabraila, Ibragima i Tamerlana Mahmudova, kao i Muhameda Dimeljhanova, naveo je advokat. Musaev je RIA Novosti kazao da je njegov štićenik nevin, ali nije naveo njegovo ime. Rekao je da je reč o “još jednom predmetu u kojem su izabrali i proglasili krivce”.
Ruski državni tužilac Jurij Čajka juče je izjavio da su istražni organi otkrili organizatore, pomoćnike i izvršioce ubista novinarke Ane Politkovske,a da se pretpostavlja da je naručioc u inostranstvu.
Politkovska je ubijena iz pištolja u liftu, u zgradi u kojoj je živela. Bila je komentator “Nove gazete” i dobar poznavalac čečenskih prilika, a ostala je poznata po tome što je zbog kršenja ljudskih prava oštro kritikovala kako politiku Kremlja tako i proruskih čečenskih vlasti.

Print Friendly, PDF & Email