U NDNV pokušana provala

Nepoznati počinioci pokušali su danas da provale u prostorije Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), saopšt

03. Jan 2007

Reading Time: < 1 minute

Nepoznati počinioci pokušali su danas da provale u prostorije Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), saopštilo je to novinarsko udruženje. U saopštenju se navodi da su nepoznati počinioci razvalili ulazna vrata na prostorijama NDNV-a, ali nisu uspeli da uđu u njih zbog dodatnih mera zaštite.
Kako se dodaje, policija je izvršila uviđaj na licu mesta. Dodatne mere obezbeđenja u prostorijama udruženja uvedene su nakon 2000. godine, kada su nepoznati počinioci obili prostorije i iz njih odneli deo tehničke opreme.
U saopštenju se dodaje da su nepoznati počinioci, takođe, u oktobru 2004. i u februaru 2006. godine odvalili i table sa nazivom udruženja. U svim tim slučajevima, policija nije uspela da pronađe počinioce. U saopštenju se navodi da postoji sumnja da su napadi “vandala i kriminalaca” na imovinu tog društva u vezi sa njegovim društvenim angažmanom. “Ne želimo da prejudiciramo rezultate istrage, ali se plašimo da u pitanju nije čist pokušaj krađe, već da je događaj povezan sa društvenim angažmanom naše organizacije, a da je njegov glavni cilj pokušaj zastrašivanja”, dodaje se u saopštenju.
NDNV je prvo nezavisno udruženje novinara koje je osnovano na prostoru bivše Jugoslavije, 1990. godine.

Print Friendly, PDF & Email