Tijanić svedočio u predmetu Ćuruvija

Direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić saopštio je danas da je u svojstvu svedoka dao iskaz u okviru ist

12. Jan 2007

Reading Time: < 1 minute

Direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić saopštio je danas da je u svojstvu svedoka dao iskaz u okviru istrage ubistva novinara Slavka Ćuruvije. U izjavi dostavljenoj medijima, Tijanić je ocenio da “Slavko Ćuruvija nije imao drugog protivnika osim tadašnjeg kompletnog srpskog režima i neprijatelja do tadašnje tajne policije”. Tijanić je u izjavi napomenuo da je taj zaključak suština njegove “privatne istrage”, a da po pravilu suda ne sme da govori o detaljima iskaza sa saslušanja pred sudijom.
Istražni sudija Specijalnog suda počeo je u četvrtak saslušanje svedoka u istrazi ubistva novinara Slavka Ćuruvije, 11. aprila 1999. u centru Beograda. Istražni sudija Dragan Lazarević saslušaće do 19. januara 50 svedoka u vezi sa ubistvom Ćuruvije. Predviđeno je da se potom sasluša još stotinu svedoka koji bi mogli da daju neke podatke o ubistvu novinara Ćuruvije.
Predmet ubistva Slavka Ćuruvije je sada u fazi istražnih radnji, tako da nema osumnjičenih, već se svi saslušavaju u svojstvu svedoka. Tokom postupka neki svedoci mogli bi da pređu u osumnjičene. Među svedocima bi trebalo da bude saslušana i bivša predsednica direkcije JUL-a Mirjana Marković.

Print Friendly, PDF & Email