Sud vratio na posao J. Bugarskog

Opštinski sud u Valjevu vratio je na posao bivšeg direktora i urednika nedeljnika “Napred” Jovana Bugar

11. Jan 2007

Reading Time: < 1 minute

Opštinski sud u Valjevu vratio je na posao bivšeg direktora i urednika nedeljnika “Napred” Jovana Bugarskog, potvrđeno je danas Beti u tom sudu. Sudija Slobodan Vasiljević ocenio je da razlozi zbog kojih je Bugarski dobio otkaz nisu bili pravno valjani.
Bivši direktor nedeljnika “Napred” dobio je otkaz u septembru 2006, zato što novom direktoru i uredniku nije vratio službeni mobilni telefon. On je tvrdio da mu je aparat ukraden i na račun preduzeća uplatio njegovu knjigovodstvenu vrednost, a proverom je utvrđeno da nikada nije prijavio policiji krađu mobilnog telefona. Pre nego što je postao direktor, Bugarski je u nedeljniku “Napred” radio kao novinar, a sa funkcije je smenjen 31. marta prošle godine odlukom odbornika SO Valjevo. Na to mesto za vršioca dužnosti imenovan je Dragan Branković. Smeni je prethodio devetomesečni protest zaposlenih u nedeljniku, nezadovoljnih što o imenovanju Bugarskog za direktora i urednika nisu bili konsultovani.
Bugarski se može vratiti na posao ukoliko Okružni sud u Valjevu potvrdi prvostepeno rešenje na koje DNIP “Napred”, kao izdavač jedinog valjevskog nedeljnika, ima pravo žalbe.

Print Friendly, PDF & Email