Ruski novinar pretučen do smrti

Ruski novinar Konstantin Borovko (25) pretučen na smrt, saopštila je policija u Vladivostoku, a njegove kolege ne ver

22. Jan 2007

Reading Time: < 1 minute

Ruski novinar Konstantin Borovko (25) pretučen na smrt, saopštila je policija u Vladivostoku, a njegove kolege ne veruju da je to ubistvo povezano sa poslom koji je obavljao. Telo Borovka pronađeno je u subotu rano ujutro na ulici, sa povredama koje su posledice batinanja, izjavili su zvaničnici policije u tom gradu na krajnjem istoku Rusije.
Borovko je radio na jutarnjem programu o zabavnim i kulturnim događajima u Guberniji TV, glavnom regionalnom kanalu u Habarovsku, ali je bio u susednom Vladivostoku zbog polaganja ispita na univerzitetu gde je studirao na katedri za medije, izjavila je Ina Perehožjeva, urednik jutarnjeg programa na tom kanalu. Kolege veruju da je Borovko ubijen greškom ili je bio žrtva pljačke, rekla je Perehožjeva i dodala da njegov novinarski posao nije uključiovao osetljiva pitanja.
Rusija je među najopasnijim zemljama za novinare, navodi agencija AP i podseća na nedavni izveštaj Međunarodne federacije novinara prema kome je od 1993. u Rusiji ubijeno više od 200 novinara, a da 40 ubistava od dolaska na vlast predsednika Vladimira Putina 2000. nije “zadovoljavajuće razrešeno”. 

Print Friendly, PDF & Email