Poseban kolektivni ugovor i za novinare

Slobodan Lalović, ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike, rekao je da su se posle sređivanja stanja i rasp

15. Jan 2007

Reading Time: < 1 minute

Slobodan Lalović, ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike, rekao je da su se posle sređivanja stanja i raspodele frekvencija u elektronskim medijima stekli uslovi za razgovor o Posebnom granskom kolektivnom ugovoru za medije, prenosi Tanjug.
– Postoje realni uslovi za to i sindikat novinara treba ponovo da pokrene to pitanje. Oni će imati podršku vlade i države u onom delu gde mogu, uslovno rečeno, posredovati kod vlasnika medija da se to završi – rekao je Lalović.
Na pitanje zašto takav ugovor još nije potpisan, Lalović je odgovorio da je već nekoliko puta razgovarao s predstavnicima sindikata novinara, ali da je pre godinu dana, kada je postavljeno to pitanje, zaključeno da postoji haotično stanje u elektronskim medijima jer se nije znalo ko ima dozvolu za emitovanje RTV programa u Srbiji.
– Tada je dogovoreno da će posle sređivanja stanja u etru biti ispunjeni uslovi da se napravi taj ugovor. Sada se to pitanje rešava na planu elektronskih medija, dok kada su pisani mediji u pitanju, tu se već može ozbiljno razgovarati o ugovoru. Materijalni položaj novinara treba bitno poboljšati, kao i uslove rada koji su mnogo važniji – objasnio je Lalović.

Print Friendly, PDF & Email