Otkriti i kazniti provalnike

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji zatražio je danas da se otkriju i kazne provalnici koji su pre dva dana pokušal

05. Jan 2007

Reading Time: < 1 minute

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji zatražio je danas da se otkriju i kazne provalnici koji su pre dva dana pokušali da obiju prostorije Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV). Helsinški odbor je u saospstenju izrazio zabrinutost zbog pokušaja provale i zatražio da se omogući neometan rad NDNV.
NDNV je u više navrata demonstrirao odlučnost u odbrani digniteta novinarske profesije, zaštiti ugroženih prava novinara i u odbrani temeljnih vrednosti demokratskog društva, ukazao je Helsinški odbor. NDNV je u sredu saopštilo da su nepoznati napadači razvalili ulazna vrata i bravu prostorija udruženja, ali nisu uspeli da uđu zbog dodatnih mera zaštite. Dodatne mere obezbeđenja su u prostorijama NDNV uvedene zbog ranijeg upada u prostorije.
Novosadska policija je u sredu izvršila uviđaj u prostorijama NDNV. Počinioci ranijih napada nisu otkriveni. Nepoznati počinioci odvalili su table sa natpisom NDNV oktobra 2004. i februara 2006. godine.

Print Friendly, PDF & Email