SBB nudi strateško partnerstvo RTS-u

Kablovski operater SBB (Srpske kablovske mreže) ponudila je saradnju Radio-televiziji Srbije. Saradnja bi podrazu

07. Dec 2006

Reading Time: < 1 minute

Kablovski operater SBB (Srpske kablovske mreže) ponudila je saradnju Radio-televiziji Srbije. Saradnja bi podrazumevala podizanje kvaliteta distribucije digitalnog signala RTS-a na najviši mogući nivo uspostavljanjem direktne optičke linije između dve kompanije, kao i ustupanje SBB-ovog sistema za transfer signala putem satelita za potrebe RTS-a.
– Smatramo da RTS treba da ima najbolju moguću distribuciju signala i mi smo na ovaj način izrazili spremnost da im stavimo na raspolaganje sve naše tehničke kapacitete – rekao je direktor SBB-a Dragan Šolak. Prema njegovim rečima, saradnja bi trebalo da obuhvata prenos digitalnog signala RTS-a do glavne stanice SBB-a optičkim kablom.
– S obzirom na to da u Beogradu postoji up-link stanica za potrebe Total TV-a, kojom se kanali podižu na jedan od trenutno najboljih evropskih satelita EUTELSAT NJ2, ponudili smo i mogućnost back-up signala za potrebe povećanja pouzdanosti RTS-ovog sistema terestrijalne, analogne i digitalne distribucije – dodaje Šolak.
Putem usluge “Total TV”, poznate i pod nazivom “Kablovska preko satelita” građani Srbije u prilici su da prate 38 najboljih domaćih i stranih kanala lokalizovanih na srpski jezik, kao i 200 “free to air” stranih kanala, u vrhunskom kvalitetu slike i tona. Kanali RTS 1 i 2 već su deo osnovnog programskog paketa “Total TV” usluge.

Print Friendly, PDF & Email